2019-2020 Akademik Yılı Resim-İş Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavı Duyurusu

Üniversitemiz, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi, Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Lisans Programı’na 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı için ön kayıt ve Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacaktır. 

BAŞVURU KOŞULLARI
Başvuracak adaylar;
a) Başvuru tarihinde lise ve dengi okul mezunu veya mezun olabilir durumda olmalıdır.

b) Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan öğretmenlik programlarına başvuru yapabilmek için adayların YKS TYT puanının en az 150 olması gerekmektedir. (Engelli adaylar için TYT puanları en az 100 olmalıdır.) Yüksek Öğretim Kurulu’nun 2019 yılında aldığı kararla birlikte özel yetenek sınavlarına başvuracak olan tüm adayların YKS TYT puanları, sınavın yapıldığı yıl dâhil 2 yıl süreyle geçerlidir. (2018 ve 2019 YKS TYT sonuçları kullanılabilecektir.)

c) 2017 ÖSYS’de herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar ile diğer üniversitelerin yaptığı özel yetenek sınavlarına katılan adaylar da bu sınavabaşvurabilirler.


d) Özel yetenek sınavına başvuracak engelli adaylar durumlarını “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgelemek kaydıyla başvuru yapabilirler. (Detaylı bilgi için kılavuza bakınız).


e) Yabancı uyruklu öğrenciler “Bartın Üniversitesi yabancı uyruklu öğrencilerin kabul ve kayıt esasları yönergesi” ne göre kabul edilir.


BAŞVURU VE ÖN KAYIT TARİHLERİ VE YERİ
Başvuru ve ön kayıt, 19 Ağustos 2019 Pazartesi günü başlayacak, 29 Ağustos 2019 Perşembe günü saat: 16.00’da sona erecektir.
Başvurular web adresi üzerinden online olarak yapılacaktır.

* Detaylı bilgi için kılavuza bakınız. 

Sınav ile ilgili her türlü duyuru ve başvuru web siteleri üzerinden yapılacaktır.

Başvuru ekranı 19 Ağustos 2019 günü açılacaktır.