Bölümümüz öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Esra Yıldırım’ın kişisel sergisi sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Dr. Öğr. Üyesi Esra Yıldırım’dan Kişisel Sergi

Bölümümüz öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Esra Yıldırım’ın "ORIGIN|KÖKEN" isimli kişisel sergisiyle sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Resim ve baskıresim eserlerden oluşan sergi 11 Temmuz 2021 tarihinde kapılarını izleyicilerine açacak.

Sergi Balıkesir Taşdükkan Art House’da 11-25 Temmuz 2021 tarihlerinde ziyaret edilebilecektir.

Hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Dr. Öğr. Üyesi Esra Yıldırım

1984 yılında Bursa’da doğan Esra Yıldırım, 2006 yılında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden birincilikle mezun oldu. 2015 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimini yüksek onur ile tamamladı. 2020 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde doktorasını tamamlayan Yıldırım, şu an Bartın Üniversitesi'nde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli sergi, kongre ve sempozyumlara katılan sanatçının ve çeşitli dergilerde makaleleri yayınlanmıştır.  Ayrıca çeşitli müze ve koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

Esra Yıldırım, kendisini ana unsurlardan biri olarak betimlediği çalışmalarında, bireyselliği yıkıp motiflerin içinden çıkan saydam figürlerle ‘biz’i işaret ediyor. Kendi kültürünün birer parçası olan, halı-kilim, görsel, motifsel, yaşamsal, duyumsal imge formlarını her resminde tekrar eden sanatçı, izleyiciye kendi dünyasının kapılarını aralıyor. Çevresini saran yer ve duvar halıları, kilimler, kanaviçeler, danteller gibi görsel öğelerle birlikte, sanatçı yüzeydeki her şeyi birbirinin içine geçiriyor. Esra Yıldırım’ın resimleri, portrelerin arkasına gizlenmiş bir takım düşünme, duyumsama, hissetme ve buna benzer bileşimlerin gerçekten hayale uzanan, tıpkı bir romanda ayrı ayrı yazılmış olan bölümlerin bir çatı altında, tek bir kitap içerisinde bulunması gibidir. Sanatçı çalışmalarını Bartın ve İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir.

  • Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 176. Yıl Dönümü Etkinliklerle Kutlandı

  • Öğretmen Okulları Kuruluşunun 176. Yılı Resim Yarışması ve Sergisi

  • "Umut Özel Eğitim" Öğrencileri İle Buluştuk

  • Bölümümüz Öğretim Elemanlarından Arş.Gör. Ömür Göktepeliler ArtAnkara 10. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’na Katılmaya Hak Kazandı

  • Bölümümüz Öğretim Elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi İsmail Eyüpoğlu ArtAnkara 10. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarına Katıldı.

  • Bölümümüz Öğretim Elemanlarından Arş.Gör. Ömür Göktepeliler ArtAnkara 10. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’na Katılmaya Hak Kazandı

  • Bölümümüz öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi İsmail Eyüpoğlu’nun "İpler" isimli kişisel resim sergisi 20.01.2024 tarihinde Ankara Akdora Sanat Galerisi’nde açıldı.

  • Bölümümüz öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Bahar KARAMAN GÜVENÇ’in "Günün Yankısı" isimli kişisel resim sergisi 27.12.2023 tarihinde Ankara Nokta Sanat Atölyesi’nde açıldı.

  • Gazze Soykırımı Sergisi

  • Resim-İş Öğretmenliği Lisans Programı Mezunları Online Posta Sanatı Sergisi